New Yorkban lazázik a körözés alatt álló román politikus

Zavartalanul vásárolgatott a napokban New Work egyik negyedében a Konstanca megyei önkormányzat bűnvádi eljárás alatt lévő elnöke, aki ellen korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, mert nem tért vissza Romániába.

Nicuşor Constantinescut az amerikai metropolis Queens negyedében, egy boltban fotózták le. A felvételeket a B1Tv tette közzé. Hírértékük az, hogy a politikus ellen augusztus hetedikétől jogerős letartóztatási parancs van érvényben.

A tanácselnök ellen korrupció gyanújával indult bűnvádi eljárás korábban. Az ügyészség engedélyével elhagyhatta az országot, hogy az Egyesült Államokban megműtsék, ám nem tért vissza Romániába a megszabott határidőn belül. Ezért a vádhatóság kérésére előzetes letartóztatási parancsot adott ki a nevére a konstancai törvényszék.

Nicuşor Constantinescu ügyvédei fellebbeztek, mert szerintük védencük még nem gyógyult fel, és egészségügyi okokból nem tudott visszatérni az országba. Fellebbezésüket a táblabíróság elutasította.

Ez egyébként nem az első eset, hogy a „nagybeteg” politikust lencsevégre kapják az Egyesült Államokban, a felvételeken pedig makkegészségesnek tűnik. Korábban egy New York-i kávézó teraszán fotóztak le, ahol zavartalanul dohányzott és társalgott az ismerőseivel.

Kapcsolódók

Kimaradt?