Román kerékpártolvajokat fogtak el Békésben

Több, kerékpárlopással gyanúsítható férfi ellen is büntetőeljárást indított az elmúlt hetekben a Gyulai Rendőrkapitányság. A fürdővárosban helyi és romániai állampolgárok egyaránt vitték a bicikliket – írja a beol.hu.

A Gyulai Rendőrkapitányság az elmúlt hetekben több, kerékpárlopással gyanúsítható férfi – köztük két román állampolgár – ellen indított büntetőeljárást. A 22 éves S. Manuel és a 24 éves R. Gigel a gyanú szerint több lezárt kerékpárt lopott el Gyuláról.

A bicikliket Romániába vitték azzal a céllal, hogy eladják őket. A nyomozók az eljárás során tisztázzák, hogy a román férfiak hány kerékpár ellopásával gyanúsíthatók.

A 19 éves gyulai P. Jánost augusztus 1-jén hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatalember a nyomozás eddigi adatai szerint a Budrió lakótelepről egy elektromos kerékpárt tulajdonított el, és több lezárt kerékpárról is leverte a lakatot. A szintén 19 éves gyulai K. Bence augusztus 4-éről 5-ére virradó éjjel az Október 23. térről eltulajdonította egy 18 éves fiatalember lezárt kerékpárját

A gyanúsítottak elfogását követően egyébként mérséklődött a kerékpárlopásokról szóló bejelentések száma.

 

Kimaradt?