Két nap alatt félszáz embert vitt el az ebola

128 új ebolás megbetegedést és 56, a vírus számlájára írható halálesetet regisztráltak mindössze két nap alatt (vasárnap és hétfőn) az Ebola-járvány által érintett négy nyugat-afrikai országban - közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az újabb áldozatokkal 1069-re nőtt a márciusban kitört, a vírus 40 évvel ezelőtti felbukkanása óta legsúlyosabb járvány halálos áldozatainak száma. Eddig összesen 1975 ebolás és Ebola-gyanús megbetegedést regisztráltak a négy érintett országban - Guineában, Libériában, Sierra Leonéban és Nigériában -, bár ebből csak 1251 esetben bizonyították laboratóriumi vizsgálatok, hogy valóban Ebola-fertőzésről van szó.

A WHO jelentése szerint a helyzet Libériában és Sierra Leonéban a legrosszabb: előbbi országban a két nap alatt 71 új megbetegedés és 32 haláleset történt, utóbbiban 53-an fertőződtek meg és 19-en haltak meg. Guinában négy új megbetegedés és szintén négy új haláleset történt, még Nigériában egy ember belehalt a kórba, de új fertőzést nem regisztráltak.

Kapcsolódók

Kimaradt?