Halálosan megfenyegették a drogos torontói polgármestert

A kábítószer-problémával küzdő Rob Ford testvére kapott komolynak tűnő bombafenyegetést. Az ismeretlen fenyegető szerint a fivérek káoszt okoztak a kanadai nagyvárosban.

Elektronikus üzenetben azzal fenyegették meg Rob Ford torontói polgármestert hétfőn, hogy felrobbantják a kanadai nagyváros önkormányzati épületét, ha nem mond le.

Rob Ford - aki kompromittáló videofelvételek hatására tavaly elismerte, hogy fogyasztott már kábítószert - nemrégiben tért vissza hivatalába arról a kéthónapos elvonókúráról, amelyet egy alkohol- és drogproblémákat kezelő központban töltött.

A fenyegetést tartalmazó e-mailt nem neki, hanem bátyjának, Dougnak küldték, aki szintén önkormányzati képviselő. A névtelen levélíró - aki szerint a fivérek káoszt okoztak a városban - azzal fenyegetőzött, hogy pokolgépet robbant az épületben, ha a két férfi 24 órán belül nem mond le és nem távozik onnan.

A rendőrség átkutatta az épületet, de robbanószerkezetet nem talált. Torontóban októberben tartanak polgármester-választást. Rob Ford duplázni szeretne, ám a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint csak a második-harmadik helyen áll a jelöltek népszerűségi listáján.

Kimaradt?