Nyolc romániai halt meg spanyolországi balesetben

Életét vesztette kedd délután nyolc román állampolgár, köztük két gyermek egy spanyolországi autóbalesetben – számloltak be a hírtelevíziók spanyol sajóinformációkra hivatkozva.

A románaiakat szállító kisbusz nyergesvontatóval ütközött az autópályán Alicante régióban, Albatera település közelében. Mindkét jármű felborult, a kisbusz pedig szénné égett, nyolc utasával együtt.

A balesetet a teherautó vezetője túlélte, de súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Vérében nem mutattak ki alkoholt vagy más tudatódosító szereket. A román állampolgárok holttesteinek azonosítása még tart a castelloni román konzulátus bevonásával.

https://www.youtube.com/watch?v=YeypqOAutfM

A bukaresti külügyminisztérium megerősítette a balesetettel kapcsolatos híreket. Szerdai közleménye szerint elképzelhető, hogy a balesetnek van egy kilencedik romániai áldozata is. Időközben befejeződött a holttestek azonosítása is. Ebben nagy segítséget jelentetett a Valencia-Bukarest repülőjárat utaslistája, ugyanis a kisbusz a repülőtérre szállította a hazautazó romániaiakat.

 

Kimaradt?