Már 251 holttestet megtaláltak a maláj gép áldozatai közül (FOTÓK)

Már 251 holttestet és 66 testrészt találtak meg a mentőalakulatok a kelet-ukrajnai Donyeck megyében, a malajziai repülőgép lezuhanásának helyszínén – közölte hétfőn az ukrán katasztrófavédelem.

A holttesteket, úgy tudni, hűtővagonokban helyezték el a Donyeck megyei Torez vasútállomásán. Ez a terület is a szakadárok kezén van most. A Reuters hírügynökség úgy értesült: a felkelők akadályozzák, hogy a szerelvény elhagyja a települést.

A kutatás területe körülbelül 120 négyzetkilométerre terjed ki. A keresés fegyveres felkelők jelenlétében zajlik, akik zavarják a munkát – állította az ukrán katasztrófavédelem.

Vasárnapig 219 holttestet találtak meg a katasztrófa térségében. A kijevi hatóságok 810 embert vontak be a keresésbe, közte a katasztrófavédelem 335 emberét.

A malajziai légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe múlt csütörtökön zuhant le Kelet-Ukrajnában, Torez városától nem messze. 298 ember meghalt. Az utasok ausztrál, holland, indonéz, kanadai, német és új-zélandi állampolgárok voltak.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa várhatóan hétfő este hoz határozatot arról, hogy induljon nemzetközi vizsgálat a malajziai utasszállító katasztrófájának feltárására.

Felkavaró látvány. Egy francia fotós, Jerome Sessini olyan képeket készített a csütörtökön lelőtt maláj gép becsapódásának helyszínén, melyekhez hasonlóakat szerencsére ritkán láthatunk. A veterán háborús fotós elsőként ért a tragédia színhelyére és azt mondta, hiába dolgozott már Irakban, Szomáliában, erre a látványra még ő sem volt felkészülve. A fotós a TIME-nak azt mondta: egyes testek teljesen épek voltak, mások súlyosan megroncsolódtak. "Nem hiszem, hogy valaha fel tudnék mostantól szállni egy repülőre anélkül, hogy eszembe jutnának ezek a képek" - tette hozzá. A képek nagyon felkavaróak, csak erősebb idegzetű olvasóink nézzék meg az alábbi galériát.

Kimaradt?