Tóbiás József az MSZP új elnöke

Tóbiás József országgyűlési frakcióvezető-helyettest választotta elnökké az MSZP szombati kongresszusa, értesült a Hvg.hu. Tóbiást a küldöttek 92 százalékos többséggel választották meg úgy, hgoy ő volt az egyetlen jelölt.

Gőgös Zoltán a kongresszusnak a budapesti SYMA-csarnokban rendezett tanácskozására érkezve újságíróknak úgy fogalmazott, ahogy a falusi gyereket is először arra tanítják meg, hogy mindenkinek előre köszönni kell, úgy most az MSZP mottójának is ennek kell lennie: "mindenkinek előre köszönni!"

Mesterházy Attila korábbi elnök elmondta, szerinte a szocialistáknak össze kell zárniuk, mert Magyarországon egy baloldali párt van, és ez az MSZP. Arról beszélt, az MSZP erősítéséért fog dolgozni és ezért fogja járni az országot, és minden támogatást megad a következő vezetésnek. A színpadra hívta Tóbiás Józsefet is, akiről azt mondta, „tisztességes, baloldali ember″.

Az egyedüli elnökjelölt Tóbiás József is megtartotta beszédét, és egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy sem generációs ellentétet, sem restaurációt nem szeretne a pártban.

Kimaradt?