Sokkolóan néz ki a Moszkvában kisiklott metró (VIDEÓ)

Gyakorlatilag eltorlaszolták az alagutat a kedden kisiklott és összeroncsolódott metrókocsik Moszkvában – írja a hvg.hu.

Az orosz Russia Today hírtelevízió felvételein jól látszik, hogy az egyik vagon teljesen összegyűrődött, és a tűzoltók csak apránként tudják szétszedni a maradványait. Eddig húsz halottról tudnak a hatóságok, de a mentés még tart.

A baleset az Arbatszko-Pokrovszkaja metróvonalon történt kedden reggel, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között. A szerelvény tele volt utasokkal a reggeli csúcsforgalomban.

Az eddigi hírek szerint a Szlavjanszkij bulvar nevű megálló előtt nagyjából 200 méterrel a szerelvény vezetője nagyot fékezett, mert a feszültség hirtelen zuhanása miatt hamis vészjelzést adott le a biztonsági rendszer. Három vagon kisiklott, ezek közül az első nagyon durván megrongálódott.

https://www.youtube.com/watch?v=O2XLiMY_XdY

A szerencsétlenség körülményeit vizsgálják még, a pontos okokat nem tudni, de a hatóságok a terrortámadás lehetőségét kizárták. Nagyon sokan megsérültek. Körülbelül 200 utast vittek felszínre a baleset után. Sokan a roncsok között rekedtek, a halottak száma még változhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?