Sírva kért bocsánatot a korrupt japán politikus (VIDEÓ)

Nonomura Rjutaro 47 éves képviselő sírva kért bocsánatot, mert korrupt volt. Kobe városában tartott sajtótájékoztatót, ahol Nonomura azért készült bocsánatot kérni, mert magáncélra használt fel 3 millió jen (6,7 millió forint) közpénzt: különböző utazásokra költötte, fürdőkbe járt belőle, mindezt számla nélkül.

Japánban nagy hagyománya van a sajtó előtti nyilvános bocsánatkérésnek, de a képviselőt most eléggé elragadták az érzelmei, és kétségbeesett zokogásba kezdett, miközben ököllel verte az asztalt.

http://www.youtube.com/watch?v=t3pZMA5275M

A kamerák az előadás egyetlen pillanatát sem mulasztották el, a felvételeken ilyen mondatfoszlányokat lehetett kivenni: “a parlament tagja lettem… (kiabál) Nem gondoltam másra, csak a társadalom megváltoztatására (sír)… Ez Japán! (kiabál) …életemet kockáztattam (sír és kiabál), értik?”

A résztvevők egy részén a döbbenet, a másikon a kitörni készülő nevetés lett úrrá a három órás műsor alatt. A látványos bocsánatkérésről szóló videót szerda délutánig 730 ezer alkalommal nézték meg az interneten.

Kimaradt?