Terápiával gyógyítanák a melegeket a texasi republikánusok

A texasi republikánusok szerint „legitim és hatékony” módszer lehet a melegek terápiával való gyógyítása. Mint mondják, semmi sem kötelező, de aki ilyet igénybe szeretne venni, annak lehetővé is kell tenni.

A körülbelül tízezer tag részvételével megtartott éves pártkongresszusukon a texasi republikánusok programjuk részévé tették, hogy a melegeket lehessen „pszichoterápiával” kezelni – idézte a CNN-t a vs.hu. Eszerint aki kérne ilyen kezelést, annak számára lehetővé tennék, mivel szerintük ezt „semmilyen törvény vagy rendelet nem korlátozhatja”. A texasi republikánusok szerint ez „legitim és hatékony helyreállító terápia azon betegek számára, akik a homoszexuális életstílusukból való kigyógyulást és épséget keresik”.

A CNN hozzáteszi: az amerikai orvosok, pszichológusok és pszichiáterek szakmai szövetsége elítéli az ilyen módszereket. A javaslat előterjesztője, Cathie Adams szerint „semmi sem kötelező”, viszont szerinte a személyi szabadsághoz kapcsolódó kérdés, hogy valaki alávethesse magát ilyen terápiának. Adams szerint sokan nem melegnek születnek, amit bizonyít, hogy egyesek „meggondolták magukat homoszexualitásukkal kapcsolatban”.

A republikánus Chris Christie vezette New Jersey-ben viszont tiltják az ilyen kezelést kiskorúak számára. A törvény aláírásakor Christie arról beszélt: „a szexuális orientáció megváltoztatására irányuló kísérletek (...) depressziót, drogfüggőséget, a társadalomtól való elfordulást, az önbecsülés csorbulását és öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat eredményezhetnek.”

Kimaradt?