Tíz percet beszélt egymással Obama és Putyin

Az amerikai és az orosz elnök rövid, nem hivatalos találkozót tartott pénteken, a normandiai partraszállás hetvenedik évfordulóján rendezett ünnepség alkalmából - jelentette be a francia elnöki hivatal.

A Fehér Ház egyik illetékese megerősítette a hírt, és közölte, hogy Barack Obama és Vlagyimir Putyin találkozója 10-15 percig tartott. Ez volt az első személyes találkozójuk az ukrajnai válság kitörése óta. Ez nem hivatalos kétoldalú megbeszélés volt - hangsúlyozta Ben Rhodes helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó.

A két politikus láthatóan szándékosan kerülte egymást, amikor egy szabadtéri csoportkép készült a vendégekről, de az ebéd helyszínén, a benouville-i kastélyon belül időt szakítottak a beszélgetésre - jelentette az amerikai hírügynökség.

 "Függetlenül attól, hogy nem volt hivatalos találkozó, a két államfő lehetőséget kapott arra, hogy eszmecserét folytasson az ukrán helyzetről, akárcsak az ország keleti részének a válságáról. Putyin és Obama állást foglalt az erőszak és a katonai akciók mielőbbi mérséklése mellett" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára.

Kimaradt?