Két új név szerepel a harmadik Orbán-kormányban

Orbán Viktor megnevezte miniszterjelöltjeit abban a levélben, amelyet Kövér Lászlónak küldött a lehetséges tárcavezetők meghallgatásával kapcsolatban. A listán az eddigi minisztereken túl két új név szerepel.

Orbán Viktor kormányfő Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszterré, Pintér Sándort belügyminiszterré, Balog Zoltánt pedig az emberi erőforrások miniszterévé javasolja kinevezni. A jelöltek között Fazekas Sándort földművelésügyi miniszternek, Hende Csabát honvédelmi miniszternek, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihályt pedig nemzetgazdasági miniszternek javasolja a kormányfő.

Két új név szerepel a listán, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszternek, Seszták Miklóst pedig nemzeti fejlesztési miniszternek javasolja Orbán. Lázár Jánost a Miniszterelnökséget vezető miniszternek javasolja az államfőnek – derül ki a levélből, amelyet a miniszterelnök küldött Kövér László házelnöknek a jelöltek parlamenti bizottsági meghallgatásával kapcsolatban. A dokumentumot Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tette közzé csütörtökön.

Kimaradt?