Megint több tucat emberrel végzett a nigériai Boko Haram

Több tucat emberrel végzett Nigéria északi részén a Boko Haram. A szélsőséges iszlamisták megtámadtak kedden egy katonai támaszpontot és a közeli rendőrségi kaszárnyákat. A halottak számáról nincsenek pontos adatok, 35-45 áldozatról szólnak a hírek, főleg a biztonsági erők tagjai vesztettél életüket. 

A Vanguard című lap szerint tíz civil is meghalt, a Nigeria Tribune pedig arról írt, hogy a támadás áldozatai közül 24-en a hadsereg, 21-en a rendőrség soraiba tartoztak. 

Utóbbi lap szerint a Boko Haram milicistái teherautókkal és motorokkal nyomultak be a Yobe szövetségi államban fekvő Bana Yadi településre. Lövöldözés tört ki, ezután megszereztek egy páncélost és több katonai járművet. 

A Boko Haram (a szervezet neve hausza nyelven azt jelenti, hogy tilos a nyugati oktatás) a saría, vagyis az iszlám jogrendszer radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcol 2009 óta, és egyre kiterjedtebb terrorkampányt folytat Nigéria északi részén. Csak az elmúlt hetekben több százan, idén pedig több mint kétezren haltak meg támadásaikban.

Kimaradt?