Horogkeresztes matricákkal kampányolnak a Jobbik ellen

Elforgatott horogkeresztet ábrázoló matricákkal ragasztottak tele közlekedési táblákat hétvégén Debrecenben. A rendőrség nyomozást indított – írja a Dehir.hu.

A debreceni Tőzsér utca elején több KRESZ-táblára is ráragasztották az önkényuralmi jelképhez nagyon hasonló ábrákat. A portál egyik olvasója szerint máshol is vannak ilyen matricák a városban. A levonókon olvasható a Jobbik neve, és olyan honlapé, amelyen a pártról közölnek bejegyzéseket.

A Nemzeti Választási Irodánál nem foglalkoznak a matricákkal, mert nem érkezett ilyen panasz hozzájuk. A Jobbik viszont feljelentést tett becsületsértés és jó hírnév megsértése miatt.

Az önkormányzat is feljelentést tett a rendőrségen önkényuralmi jelképek használata miatt, és azt ígérik, hogy a közterület-felügyelet munkatársai egy héten belül eltüntetik a matricákat a táblákról.

A rendőrségtől megerősítették, hogy nyomoznak az ügyben. A Dehir megjegyzi, hogy a matricákon elfordított horogkereszt van, így azon szerintük valójában nem önkényuralmi jelkép látható.

Kimaradt?