Magyarul beszélgető nőkbe kötött bele a szlovák államfő munkatársa

„K... p…-k, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál” – mondta a Dárius Rusnák, a szlovák köztársasági elnöki hivatal osztályvezetője két magyar nőnek hétfőn Pozsonyban. Az ügyből verekedés lett, a rendőrség nyomoz - értesült az Új Szó szlovákiai magyar hírportál.

Dárius Rusnák, aki egyébként komoly sportmúlttal rendelkezik - világbajnok hokis klasszis volt - egy, az elnöki hivatalhoz közeli bárban kötött bele a két nőbe.

Az egyik nő felidézte: a szomszéd asztalnál angolul bszélgető idősebb férfiak egyike odafordult hozzájuk, és megkérdezte, miért beszélnek magyarul. Amikor mondták, hogy itt élnek és magyarok, a férfi szlovákul kiabálni kezdett, hogy azonnal hagyják ezt abba, mert őt ez irrtálja. Felszólította őket, hogy beszéljenek szlovákul, azután káromkordva mindennek elmondta őket.

Szemtanúk szerint a botrányt az akkor már eléggé részeg Dárius Rusnák csinálta. A bárban ülők két szlovák fiatalember odament Rusnák társaságához, és megkérték őket, hogy csillapodjanak. Ebből hamar szóváltás, lökdösődés és verekedés lett, mire a két magyar nő kihívta a rendőrséget. Mivel senki nem akart feljelentést tenni, a rendőrség hivatalból indított eljárást garázdaság miatt.

Rusnák az Új Szóval nem szívesen állt szóba, azt mondta, azt sem tudja, miről beszélnek, és "sehol nem volt tegnap". További kérdezősködésre pedig úgy felelt, hogy a fiatalemberek kötöttek beléjük.

A köztársasági elnök szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az esetet kivizsgálják, és ha bebizonyosodik, hogy Rusnák handabandázott, meglesznek az ügy következményei.

Kimaradt?