Zajlik az Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi kiszabadítási akciója

Elérte a térséget és kedd hajnalban "megkezdte a műveletet" a Terrorelhárítási Központ (TEK) speciális egysége, amely a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi segítségére indult - mondta a TEK főigazgatója kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Hajdu János nem rendelkezik új információval, de a magyar férfi vélhetően továbbra is jó állapotban van - mondta a TEK főigazgatója. Hogy a férfi kiszabadítása órákba, napokba vagy hónapokba telik-e, és egyáltalán sikeres lesz-e az akció, azt a főigazgató nem kívánta megjósolni. Annyit mondott: a TEK a helyszínen és Budapesten is mindent megtesz azért, hogy biztonságba helyezzék a férfit.

A TEK hétfő délután közölte, hogy ismeretlen fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában, és a TEK speciális egysége a helyszínre utazott. Hozzátették, hogy a műveletet irányító törzs összeült a központban, és felvette a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal, valamint folyamatosan konzultál a Külügyminisztériummal.

Hajdu János hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, a foglyul ejtett magyar férfi egy ukrajnai cégnél dolgozik. A magyar útlevéllel rendelkező férfi magyar rendszámú gépkocsijával közlekedve a munkáját végezte, amikor a válságövezetbe, "rossz helyre tévedt".

Ezért nem klasszikus túszejtésként kezelik a helyzetet, és egyelőre senki nem kért semmit azért, hogy a férfit szabadon engedjék - tette hozzá. Arról is beszélt, nem a férfi családjától, hanem operatív úton jutottak ahhoz az információhoz, hogy egy fegyveres csoport megállította és azóta is fogva tartja a magyar állampolgárt.

Kapcsolódók

Kimaradt?