Elkapták a román áldozatát kifeszítő firenzei rémet

Elfogták Firenzében azt a férfit, aki a gyanú szerint a napokban brutális kegyetlenséggel megölt egy fiatal román nőt - idézte a Corriere.it cikkét a hvg.hu.

A gyanú szerint egy 55 éves vízvezeték-szerelő követte el azt a gyilkosságot, ami a napokban megrázta Firenzét. A városi férfit sajtóhírek szerint hajnalban vették őrizetbe, és már be is ismerte, hogy ő ölt meg egy román prostituáltat, a 26 éves Andreea Cristina Zamfirt.

A nőt különös kegyetlenséggel gyilkolták meg: megkínzása után ragasztószalaggal kifeszítették egy viadukt alatti bokros részen lévő sorompóhoz. A holttestet május 5-én találták meg. A rendőrség szerint a férfi az elmúlt években egy sor prostituáltat támadott meg.

A férfi lakásán a Corriere.it szerint a nő kikötéséhez használttal azonos márkájú ragasztószalagot találtak a rendőrök. Ugyanilyen ragasztószalagot lehet kapni egy közeli kórház boltjában, és éppenséggel ott dolgozik a vélt elkövető élettársa is.

Az elmúlt években több prostituáltat is ért támadás Firenzében, az ő elmondásuk alapján egy világos színű furgonnal közlekedő férfit kerestek a rendőrök. Az is segítette őket, hogy több olyan prostituáltat is találtak, akikkel hasonló szexuális játékot játszott ügyfelük, mint a román lánnyal, de mivel ezekben az esetekben nem került sor erőszakra, ők nem fordultak a rendőrséghez. Ezek a nők is világos furgonnal érkező férfire emlékeztek.

Kapcsolódók

Kimaradt?