Oroszország hangja: fél óra alatt le tudjuk rohanni Romániát

Támadás esetén Románia hadserege még egy fél óráig sem tudná feltartóztatni az orosz fegyveres erőket – idézte pénteken az Oroszország hangja rádió honlapján közölt elemzést a România TV.

E szerint Oroszország győzelme a levegőben dől el. „A román légierőktől függ a háború sorsa. Tekintettel azonban a román hadsereg felszereltségére, a légi csata Oroszország javára dől el Románia elleni hadműveletek megkezdésének első harminc percében” – olvasható a honlapon.

Az Oroszország Hangja állami multimédia társaság, amely 1929. október 29-től sugároz adásokat külföldi országokba. Orosz és 38 idegen nyelven van jelen az interneten. A magyar nyelvű adások 1932 szeptemberében kezdődtek. 2009 áprilisától internetes az adás. (Forrás Wikipédia)

Az orosz rádió szerint miután a levegőben győzött, második lépésként Moszkva elkezdené a szárazföldi hadműveleteket. A román hírtelevízió szerint az elemzés reakció arra, hogy Traian Băsescu államfő egy interjúban elárulta: a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) legutóbbi ülésének témája volt a romániai hadkötelesek mozgósítása is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?