Tovább nőtt az amerikai tornádók halálos áldozatainak száma

Hat államban legkevesebb 29 ember vesztette életét a vasárnap óta pusztító tornádók következtében - közölte kedden a CNN amerikai hírtelevízió.

Hétfőn egyedül Mississippiben legkevesebb nyolcan haltak meg, közülük hatan Winston megyében. Alabamából a nap folyamán három, Tennessee-ből pedig két halottat jelentettek. Georgia és Alabama állam egész területén szükségállapotot hirdettek ki a szélviharok miatt.

A szélviharok a Nagy-tavaktól a Mexikói-öböl partvidékéig, a Középnyugattól a keleti partig mintegy 75 millió embert - az ország lakosainak csaknem egynegyedét - fenyegetnek. A legnagyobb veszély Mississippi és Alabama államban alakult ki. Az ítéletidő szerdán már "csak" 37 millió, csütörtökön pedig 30 millió ember számára jelent majd kockázatot.

A viharok súlyos károkat okoztak a Mississippi állambeli Lousville legnagyobb kórházában. Tupelóban Matt Laubhan, a helyi WTVA televízió meteorológusa hétfőn élő adásban rendelte el, hogy a stúdió személyzete keressen menedéket.

A szél Alabamában és Mississippiben kamionokat emelt a levegőbe és telefonpóznákat ferdített el 45 fokos szögben. E két államban és Kentuckyban tízezrek maradtak áram nélkül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?