banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Polgárháborútól félti Ukrajnát Putyin

A kijevi kormány akciói miatt Ukrajna a polgárháború szélére sodródott, véli Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral a válságról, írja a BBC.

Putyin és Merkel egyetértettek, hogy fontos lenne megtartani a csütörtökre tervezett négyoldalú tárgyalásokat. A tervek szerint Genfben az EU, az Egyesült Államok, Oroszország és Ukrajna képviselői találkoznak, bár kedden felmerült, hogy a kijevi kormány – az oroszbarát zendülés miatt – nem vesz részt a tárgyaláson.

A Kreml szerint a Kelet-Ukrajnában zajló akció alkotmányellenes, és a békés tiltakozók ellen irányul. Kelet-Ukrajna több városában fegyveresek foglalták el a közhivatalokat és rendőrségi épületeket - a kijevi kormány ellenük indított műveletet kedden reggel. A fegyveres zendülők azt követelik, hogy népszavazáson dönthessenek az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Moszkva ezeket az akciókat nem ítélte el. Oroszország hasonló módon szállta meg, majd egy gyors népszavazás után annektálta a Krím félszigetet.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?