Daul szerint a határtalan pornó miatt jó az Európai Unió

Az Európai Unió egyik nagy érdeme, hogy jobban hozzáférhető a pornó, határokon átívelő összefogás zajlik.

Ezt a francia Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője mondta, aki a néppárt francia tagpártjának, a jobbközép Népi Mozgalom Uniójának a tagja. Daul 2013 novembere óta vezeti az Európai Parlament legnagyobb pártját (amelynek az RMDSZ is a tagja).

A 444.hu által idézett helyi francia lap, a Les Dernieres Nouvelles d’Alsac arról kérdezte Dault, hogy mivel győzi meg a fiatalokat arról, hogy el kell menniük szavazni májusban az EP-választásra, amire azt mondta, hogy a határok megnyílása, a szabadabb utazás a legerősebb érve.

„Azt mondom nekik, hogy az ő korukban, amikor 18 éves voltam, ha Kehlbe akartam menni (át a határon, Németországba), hogy pornófilmeket nézhessek, amik be voltak tiltva Franciaországban, két és fél órát kellett várnom a vám miatt. Mire odaértem a moziba, már véget ért a film. És az is előfordult, hogy elfelejtettem német márkát vinni” – jelentette ki.

A 67 éves Daul szerint, ha így magyarázza el a fiataloknak, egyből megértik, mit jelent az, hogy Európa. Ő egyébként Franciaországban a német határ melletti régióban nőtt fel.

Kimaradt?