Lemondott az MTI fotórovat-vezetője Orbán szavazása miatt

Távozik a Magyar Távirati Iroda fotórovatának vezetője, Virágvölgyi István - értesült a hvg.hu. A portál úgy tudja, hogy a rovatvezető pénteken mondott le.

Az eset a hvg.hu szerint összefüggésben áll azzal, hogy múlt vasárnap az MTI fotósa nem fotózhatott akkor, amikor Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó az urnába dobta szavazólapját egy XII. kerületi szavazóhelyiségben.

A miniszterelnök érkezésének hírére az MTI reggel fél hat óta a helyszínen várakozó fotóriportere váratlanul összepakolt, kivált a fotósok gyűrűjéből, és elhagyta a szavazóhelyiséget. Amikor a kollégák arról kérdezték, hogy mit csinál, csak annyit mondott, utasítást kapott, hogy nem kell fotóznia, és hagyja el a helyszínt.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a fotószerkesztőséget vezető Virágvölgyi István nem volt hajlandó visszahívni a helyszínről a hírügynökség fotósát, ezután a fotóriporterre magasabb vezetői szintről utasították, hogy ne fotózzon a helyszínen. Virágvölgyi István a hvg.hu értesülését nem kívánta kommentálni.

Az MTI nem is közölt fotót Orbán szavazásáról, így nem is tudott saját képet adni a nemzetközi hírügynökségeknek sem arról, hogy a magyar kormányfő miképp adta le voksát. A hvg.hu úgy tudja, Orbánékkal érkezett a szavazókörbe Burger Barna, a kormányfő személyi fotósa is, de tőle sem kerültek fel képek az aktusról Orbán Facebook-albumába. Az MTI végül a Magyar Nemzet által készített fotókat hozta le.

Kimaradt?