Ostromhelyzet van a kelet-ukrajnai Harkivban (VIDEÓ)

A rendőrség lezárta Harkiv központját, és őrizetbe vett 70 oroszbarát épületfoglalót.

Az ukrán belügyminisztérium "terrorellenes" műveletet kezdett kedd reggel a kelet-ukrajnai Harkiv városában, ahol a szakadárok előző nap kikiáltották a "harkivi népi köztársaságot"A rendőrség lezárta a város központját, és azt kérte a helyi lakosságtól, hogy "nem nyugtalankodjon", mert mihelyt véget ér az akció, megnyitja a városközpont.

Az ukrán média helyszíni jelentései szerint a rendőrség kora reggel megostromolta, és már meg is tisztította a szakadároktól a harkivi megyei adminisztráció épületét. Egy ottani újságíró arról tájékoztatott Facebook-oldalán, hogy egy puskalövés se dördült el, és a hatóságok mintegy 70 oroszbarát épületfoglalót őrizetbe vettek.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RqwwjFzN_Ow

Mint arról beszámoltunk, Donyeck után a kelet-ukrajnai Harkivban is kikiáltották a szakadárok hétfőn a "köztársaságot". A megye Ukrajnától való elszakadását követelő oroszbarát aktivisták, akik magukat megválasztották a megyei tanács "képviselőinek", közölték, hogy átvesznek minden hatáskört az állami intézményektől.

Hétfőn kikiáltották a Donyecki Népköztársaságot az ukrán biztonsági szolgálat helyi épületét megrohamozó tüntetők. Legkésőbb május 11-ig népszavazást tartanak az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról.

Kapcsolódók

Kimaradt?