Túszejtés történt a Lufthansa Budapestre tartó gépén

Borotvapengével támadt egy férfi az egyik stewardessre a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó járatán kedden. A repülő visszafordult, a gépet kiürítették. A támadót őrizetbe vették. Az első hírek szerint az utaskísérő megsérült.

A hírt címlapon hozza a német Bild című lap internetes kiadása, amely szerint a férfi magával hurcolta az egyik utaskísérőt, és bezárkózott egy időre a WC-be. A Bild szerint a gép körülbelül 15 perc volt már a levegőben, amikor a pilóták úgy döntöttek, hogy visszafordulnak Münchenbe – írja a Hvg.

Egy koszovói férfi támadt az egyik utaskísérőre. Az Airbus A320-as gép fedélzetén 76, más források szerint 82 utas volt. A hírek szerint a férfi egy kitoloncolt menekült, áldozata pedig egy 50 éves utaskísérő, akit több helyen megsebesített a borotvapengével.

A rendőrség a fedélzeten őrizetbe vette a támadót, aki nem tanúsított ellenállást. A Bild szerint összesen három utaskísérőnek volt szüksége orvosi ellátásra. A német ntv honlapján azt írják, hogy a túszejtő 28 éves, és kitoloncolása után rendőri kíséret nélkül utazott volna Budapestre.

Kimaradt?