A krími „önvédelmi erők” elfoglalták az ukrán tengerészeti központot

Az AP hírügynökség fotósa szerint megtámadták az ukrán haditengerészet szevasztopoli központját a krími „önvédelmi erők” tagjai. Az épület homlokzatáról levették a z ukrán zászlót, helyébe orosz lobogót helyeztek. A többnyire civilekből álló tömeg átvágta a kerítést és betört a katonai alakulat területére. Az őrséget biztosító uktán katonák megpróbálták feltartóztatni az oroszbarát tömeget, de a nem bírtak a túlerővel.

A rohamozók elfoglalták a tengerészeti főhadiszállást és azt követelik, hogy Ukrajna vonja ki katonáit az Oroszországhoz csatolt Krím-félszigetről.

Kedden Szimferopolban támadtak meg az ukrán fegyveres erők topográfiai és navigációs központját, ott egy ukrán katona meghalt, és egy másik megsebesült.

A Kriminform helyi hírügynökség szerint kedden Szimferopolban meghalt a szakadár krími miniszterelnököt támogató, "Önvédelemnek" nevezett milícia egyik fegyverese is, egy másik pedig megsebesült, amikor a város egyik utcáján egy ház ablakából ismeretlenek feltehetően mesterlövészpuskából tüzet nyitottak rájuk.

Kedden engedélyezték az önvédelmi célú fegyverhasználatot a Krímben állomásozó ukrán fegyveres erők tagjainak.

Kimaradt?