Az orosz köztévé már Amerika elleni atomcsapást emleget

Az Egyesült Államok elleni atomcsapás lehetőségéről beszélt az orosz állami tévé adásában az ukrán válság kapcsán Dmitrij Kiszeljov, aki számos televíziós és rádiócsatornát működtető orosz állami VGTRK társaság főszerkesztő-helyettese.

„Oroszország az egyetlen ország a világon, amely képes lenne radioaktív hamuvá változtatni az Egyesült Államokat” – mondta a Rosszija 1-es csatorna Vesztyi Nyedeli című heti hírösszefoglaló műsorában Dmitrij Kiszeljov, miközben egy atomrobbantás utáni gombafelhőt ábrázoló háttér előtt állt.

Kiszeljov ezzel azt a véleményét akarta alátámasztani, hogy szerinte az amerikai elnök fél Oroszországtól és az orosz államfőtől. Azt is kijelentette, hogy Putyin még az amerikaiak szerint is erősebb vezető, mint Obama.

A Kremlhez hű Dmitrij Kiszeljovot Putyin tavaly decemberben az Oroszország Ma nevű állami médiavállalat új vezetőjévé nevezte ki. A hírügynökséget a RIA Novosztyi helyett hozzák létre márciustól. Kiszeljovot külföldön a közelmúltban sokan bírálták Amerika-ellenes kirohanásai és az ukrajnai események elfogult, ukránellenes ismertetése miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?