Nemzetközi körözést adtak ki Janukovics ellen

Nemzetközi körözést adtak ki Viktor Janukovics eltávolított ukrán elnök és volt belügyminisztere, Vitalij Zaharcsenko ellen - közölte szerdán Oleh Mahnyijkij főügyész.

A tisztségviselő tájékoztatása szerint Janukovicsot és Zaharcsenkót tömeggyilkossággal gyanúsítják. Hozzáfűzte, a belügyminisztérium és az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) utasítást kapott, hogy "operatív nyomozati intézkedések hajtson végre az említett személyek tartózkodási helyének felderítésére, továbbá bíróság elé állítására".

Orosz illetékes: Janukovics nincs Oroszországban

Viktor Janukovics leváltott ukrán államfő nincs Oroszországban - erősítette meg Mihail Margelov, az orosz szövetségi tanács (felsőház) nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke egy televíziós nyilatkozatban. Ezt az Ukrainszka Pravda ukrán újság írta szerdán honlapján, hozzátéve, hogy Margelov szerint Oroszország nem adna menedéket a volt ukrán elnöknek. „Pontosan tudom, hogy Janukovics nincs Oroszországban, és szerény véleményem szerint Oroszország nem adna neki menedéket" - mondta Margelov az orosz televízióban.

Cikkünk frissül

Kimaradt?