A tüntetők nem hagyják el a Majdant, készülnek az újabb rohamra

A hatóságok felszólítása ellenére sem hagyják el Kijev főterét a kormányellenes tüntetők, a szerda reggeli helyszíni tudósítások szerint a tiltakozók forradalmi dalokat énekelnek, táplálják az égő barikádok lángjait, és köveket halmoznak fel, hogy felkészüljenek a rendőrség újabb rohamára.

A Reuters hírügynökség élő közvetítését itt lehet követni.

A reggeli híradások szerint a kórházba szállítása után belehalt lőtt sebeibe a Vesztyi című lap újságírója. A férfit állítólag kirángatták a taxiból, megverték, majd mellkason lőtték.

Az UNIAN online hírügynökség szerint a tűzoltóknak és a mentőcsoportoknak abba kellett hagyniuk a mentést a tüntetők főhadiszállásának helyt adó szakszervezetek székházában, mivel a lángoló épület negyedik és ötödik szintje között beomlás történt.

Elítélte az erőszakot Titus Corlățean. Aggodalommal figyeli a kijevi eseményeket és "kivétel nélkül" minden erőszakot elítél Titus Corlățean román külügyminiszter - derült ki a bukaresti diplomácia vezetőjének keddi állásfoglalásából. Az MTI bukaresti irodájához is eljuttatott nyilatkozat hatalmas visszalépésnek minősíti az emberéleteket követelő erőszak újbóli fellángolását, miután az utóbbi időszakban mind a hatóságok, mind az ellenzék engedményei bizakodásra adtak okot. Corlățean nyugalomra és megfontolt cselekvésre szólította fel a konfliktusban álló feleket. "Álláspontunk és az Európai Unió álláspontja változatlan. A hatalom, ellenzék és tiltakozók között megbékélés egyetlen módja a párbeszéd" - hangoztatta Titus Corlățean külügyminiszter.

Kimaradt?