Kilencre nőtt a kijevi harcok áldozatainak a száma (ÉLŐ VIDEÓ)

Az estig érkezett hírek szerint hét civil és két rendőr halt meg a kijevi összecsapásokban kedden. Közben Grúzia fővárosában, Tbilisziben bejelentették, hogy a civil áldozatok között egy grúz állampolgár is van.

A Russia Today oldalán azt írják, hogy az egyik rendőrt nyakon lőtték, a másik a kórházba halt bele ugyancsak lőtt sérüléseibe. A hatóságok szerint 95 rendőr sérült meg, 21-en közülük lőtt sebet kaptak, 23-an súlyos állapotban vannak, hárman kómában és egy személy pedig a klinikai halál állapotában.

https://www.youtube.com/watch?v=dh3_1L9XO60

Az Interfax hírügynökség szerint a civil áldozatok közül ketten szívrohamban haltak meg az utcán, egy harmadik embert pedig lelőttek, szintén az utcán.

Két rendőrt állítólag még mindig a tüntetők túsza. Ellenzéki egészségügyi források szerint 150 tüntető sérült meg estig.

A kivezényelt rendőrök egyelőre semmit sem lépnek Kijevben, a tüntetők érdekében – közölte az ukrán belügyi tárca román idő szerint 19 óra után. Közben Leonyid Kravcsuk, a független Ukrajna első elnöke azt nyilatkozta: az ellenzéki vezetőknek szerinte fel kell szólítaniuk az ukrán tüntetőket, hogy fejezzék be a fegyveres ellenállást és kerüljék az erőszakot.

Kapcsolódók

Kimaradt?