Menedékkérő pilóta térítette el az etióp légitársaság római járatát

A római Fiumicino repülőtér helyett Genfben szállt le az etiópiai légitársaság egyik utasszállító gépe. Az Ethiopian Airlines szerint a járatot eltérítették. A rendőrségtől néhány perccel 8 óra előtt azt közölték, hogy gépeltérítő pilótát őrizetbe vették. A légitársaság szerint ismeretlenek kényszerítették arra a gépet, hogy Genfben landoljon. Az utasok és a személyzet tagjai biztonságban vannak – írják a cég közleményében.

A svájci rendőrség egy ideig csak azt erősítette meg, hogy reggel hatkor landolt az etióp gép a genfi reptéren, és rendőrségi intézkedésre volt szükség. Később már azt közölték, hogy őrizetbe vették a gépeltérítőt, akiről egyelőre nem tudni semmit.

A genfi reptér szóvivője arról számolt be, hogy a gépet a hatóságok átvizsgálják.

Korábban a helyi média arról adott hírt, hogy a gépet harci repülőgépek kísérték a genfi légi kikötőig. A Flightradar24 szerint a Boeing 767-es típusú utasszállító jó néhány kört tett Genf felett, mielőtt leszállt volna a reptéren.

Az Ethiopian Airlines 702-es járata helyi idő szerint éjfél után fél órával szállt fel az etióp fővárosból, Addisz-Abebából, és négy óra negyven perckor kellett volna leszállnia Rómában. Ehelyett a gép reggel hat körül landolt a genfi repülőtéren.

Kimaradt?