Igen súlyos az árvízhelyzet Nagy-Britanniában (GALÉRIA)

Katasztrofálissá kezd válni az időjárási és az eddig is súlyos árvízhelyzet Nagy-Britanniában, amelynek nyugati térségeire özönvízszerű esőzéssel kísért hurrikánerejű vihar tört rá szerdán. David Cameron brit miniszterelnök gazdasági segélycsomagot jelentett be szerdai parlamenti felszólalásában az évtizedek óta példátlan ítéletidőtől sújtott térségek megsegítésére.

A brit meteorológiai intézet az igen ritkán alkalmazott legmagasabb szintű - vörös - riasztást adta ki Walesre és Nyugat-Angliára az újabb súlyos vihar érkezése miatt. A szolgálat hivatalosan is hurrikánerősségűnek minősítette a térségbe betört viharzónát.

Az intézet szerdán kora este közölte, hogy Anglia délnyugati térségében 150, Wales több megyéjében 170, az Ír-tengeren, a partoktól nem messze 180 kilométeres óránkénti sebességű széllökéseket mért.    Az előrejelzés szerint a következő néhány napban egyhavi átlagos mennyiségnek megfelelő csapadék hullik a máris súlyos áradásokkal és viharkárokkal küszködő angliai és walesi országrészekre.

A Temze folyó Londontól nyugatra húzódó völgyében ezreket kellett evakuálni otthonaikból az áradás miatt.

    

Kimaradt?