Mesterházynak fogalma sincs honnan van Simon Gábornak annyi pénze

A Liszt Ferenc repülőtéren kapta el a Hír Tv riportere Mesterházy Attila MSZP elnököt, aki a Simon-ügy gyors lezárásáról beszélt és arról, hogy a pártnak nincs köze az eltitkolt pénzhez.

„Biztosan nem az MSZP pénze az a közel negyedmilliárd forint, amelyet Simon Gábor pártelnökhelyettes egy osztrák bankszámlán tárolt titokban” - nyilatkozta Mesterházy Attila MSZP-elnök, aki most ért haza külföldi útjáról, és először nyilatkozott a kedden kipattant Simon-ügyről. A hazaérkező pártelnököt a Liszt Ferenc repülőtéren kapta el a Hír TV stábja. Mesterházy azt mondta, hogy nem tudja, honnan származik Simon pénze, de ő megdöbbenéssel fogadta a rejtegetett pénzről szóló hírt, de csütrötök estére lezárják az ügyet. A pártelnök ugyanis ma hallgatja meg Simont.

A Magyar Nemzet kedden írta meg, hogy Simon Gábor 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot. A napilap szerint Simon Gábor korábbi vagyonbevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi bevallásában sem szerepelteti azt. 

Simon Gábor kedden felfüggesztette párttagságát és párttisztségeit. Az MSZP illetékes testületei csütörtökön hallgatják meg. Eközben a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.

Kimaradt?