Diákokat ejtett túszul egy férfi az egyik moszkvai iskolában

Egy fegyveres férfi behatolt hétfőn egy moszkvai iskolába. Lelőtt egy rendőrt és túszokat ejtett - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

A Rosszija 24 állami hírtelevíziónak egy szemtanú arról számolt be, hogy a hatóságok nagy erőkkel vették körbe a Moszkva északkeleti részén fekvő 263. számú iskolát, amelyben egyes források szerint több mint húsz, mások szerint négy diákot tart fogságban a fegyveres. 

A hvg.hu által idézett Russia Today szerint az intézmény biztonsági szolgálat értesítette a rendőrséget, az egyik kiérkező egyenruhást a túszejtő lelőtte, egy másikat megsebesített. Az iskolánál már gyülekeznek a szülők, az orosz belügyminisztérium már ellenőrzi a túszejtéssel kapcsolatos információkat. Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter a helyszínre sietett.

FRISSÍTÉS: Ártalmatlanná tették a hatóságok a túszejtőt. A férfi az egyik osztályteremben tartott fogva 15 év körüli diákokat, de nagy részüket nem sokkal később elengedte. A többi tanulót és a dolgozókat már korábban sikerült kimenekíteni az épületből.

Cikkünk frissül

Kimaradt?