Mesterházy nem kér bocsánatot, inkább pereli a „rágalmazókat”

Bíróság előtt kell felelniük azoknak, akik tényként állítják, hogy másra reagált Mesterházy Attila, mint amit hallott - írta hétfő délután közleményben az MSZP.

A Fidesz megijedt az Összefogás január 25-én megmutatott erejétől, s emiatt szánalmas rágalomkampányba kezdett. Egy állítólagos bekiabálásra hivatkozva most azt akarják megmondani, hogy egy 13 ezres tömeg közepén mit hallhatott a beszédet mondó politikus - írták. Ezúton emlékeztetjük a Fideszt, hogy a magyar politikában eddig dokumentálhatóan csupán egyetlen politikus emlegetett akasztást, illetve kötelet: Kövér László, aki jelenleg a Fidesz Országos Választmányának elnöke és a Magyar Országgyűlés elnöke. Azokat a szörnyű szavakat konkrétan ő maga mondta, s ezt kiváló minőségű, manipulációtól mentes hangfelvétel is bizonyítja. Azt egyébként a Hír Tv is elismerte, hogy a felvétel hangsávjába belenyúlva manipulálta a hangfelvételt. Az is elgondolkodtató, hogy az állítólagos "botrány" miért csak 24 órával a rendezvény után pattant ki - olvasható a szocialisták közleményében.

Értjük, hogy a Fidesz pánikba esett. Értjük, hogy érzik: már csak két hónapjuk van hátra a hatalomból. Ezért kapaszkodnak a tömegből érkező bekiabálásokra, és hisztiznek egy bocsánatkérésért, amely hazugságukat igazolná - írták.

Az MSZP szerint azonban inkább a Fidesznek kell bocsánatot kérnie mindazoktól, akiket megalázott és megkárosított: a trafikosoktól, a rokkantaktól, a nyugdíjasoktól, a földtelenné tett állattartóktól, s minden magyar embertől, akiknek a következő évtizedekben rezsiadót kell fizetniük a paksi bővítésért felvett több ezer milliárd forintos orosz hitel miatt - áll a közleményben.

A cáfolhatatlan tény az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a "börtön" szót hallotta. Ezt maga az MSZP elnöke azóta szóban és írásban is megerősítette. Ezért ezt követően bárkit, aki tényként állítja, hogy Mesterházy Attila másra reagált, az MSZP be fogja perelni – úgy, ahogy ezt a Magyar Nemzet című újsággal már meg is tette - írta az MSZP.

https://www.youtube.com/watch?v=y2JgVVupkUs

Mesterházy Attila vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában úgy fogalmazott: nem azt kiáltották az őt hallgató tömegben, hogy "kötelet", "hanem azt, hogy börtönt, és mivel én a beszédemben is végig a jogállami igazságtételről beszéltem, a törvény előtti egyenlőségről, arról beszéltem, hogy a törvényeket még Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek, Simicska Lajosnak és Lázár Jánosnak is be kell tartania".

Kapcsolódók

Kimaradt?