Rendőröket vettek célkeresztbe Egyiptomban

Egy harmadik robbanás is történt pénteken Kairóban, annak célpontja - az előző kettőhöz hasonlóan - a rendőrség volt, de emberéletben nem okozott kárt. A harmadik merényletben egy kisebb erejű, házilagos készítésű pokolgép robbant fel egy rendőrőrs mellett a főváros délnyugati részén, a gízai piramisoktól körülbelül négy kilométerre.

Az azt megelőző merényletben rendőrautókra dobtak kézigránátot egy mozgó autóból a belváros Dokki negyedében, egy metróállomás közelében. Ott egy ember vesztette életét, és 15 megsebesült.

Az első, hajnali támadás az országos rendőrparancsnokságot érte. Az volt a legsúlyosabb ezen a napon, négy ember halálát és mintegy ötven sebesülését okozta.

Fotó: MTI / EPA / Amel Pain

A központ előtt mély krátert ütött az autóba rejtett pokolgép robbanása. A detonáció után lőfegyverropogás hallatszott a környéken. Az állami tévé által idézett szemtanúk szerint az épületre lőttek fegyveresek. A robbanás helyi idő szerint reggel fél hétkor történt, jóval a hivatali idő kezdete előtt, és az utcán is sokkal kisebb volt a forgalom, mint egy-két órával később szokott lenni.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. A merényletet egy nappal a Hoszni Mubarak elnök autokratikus rendszerét megdöntő 2011-es felkelés kezdetének évfordulója előtt követték el.

Kimaradt?