Lecsapott az izraeli légierő: meghalt az Iszlám Dzsihád két tagja

Az izraeli légierő csapást mért a Gázai övezetre kedden éjjel. A támadás következtében életét vesztette az Iszlám Dzsihád palesztin iszlamista szervezet két tagja - közölték palesztin szemtanúk és orvosi források.

Mindkét fiatalember tagja volt az Iszlám Dzsihád katonai szárnyának, az al-Kudsz Brigádoknak. A Gázai övezet északi részén autóztak, amikor találat érte járművüket. 

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint terroristák voltak a célpontok, a művelet célja az volt, hogy "semlegesítsen egy izraeli civilek életét fenyegető azonnali veszélyt". Az egyik halott a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) nevű csoport parancsnoka is volt, s az izraeli hadsereg vádja szerint ő állt a Dél-Izraelt célzó, közelmúltbeli rakétatámadások mögött, illetve részt vett izraeli katonák elleni pokolgépes merényletekben és lövöldözésekben.

Néhány órával korábban Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök arra figyelmeztette a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális mozgalmat, hogy "hamarosan megleckéztetik", ha nem fékezi meg az Izraelre rakétákat kilövő palesztin szélsőségeseket.

Az utóbbi időben megtöbbszöröződtek az incidensek a Gázai övezet és Izrael határán, ami izraeli szakértők szerint oda vezethet, hogy Izrael ismét katonai műveletet indít a palesztin enklávé ellen.

Kimaradt?