Folytatódik a véres állóháború Kijev utcáin (ÉLŐ VIDEÓ)

Keddre virradó éjjel is folytatódtak Kijev belvárosában a Nyugat-barát tüntetők radikális csoportjai és a rendőrség közötti összecsapások.

https://www.youtube.com/watch?v=sE-j_IwxkNM

Az erőszakos akciókra kész és számos harci eszközzel felszerelkezett mintegy ezer zavargó füstgránátokkal, fáklyákkal és gyújtópalackokkal, valamint kövekkel dobálta a velük szemben álló rendőröket.

A Dinamo labdarúgóklub stadionjánál zajló állóháborúban a különleges belügyi erő, a Berkut tagjai kora reggel megpróbálták megrohamozni a radikális csoportok barikádját, amely egyebek közt a helyszínen korábban felgyújtott rendőrbuszok és egyéb járművek kiégett roncsaiból áll.

Néhány perc után azonban kénytelenek voltak meghátrálni a roncsokból őket újult erővel érő támadás miatt.

A rendőrök immár második apja a kormány és a parlament épületéhez vezető utcát állják el a felfegyverzett tüntetők elől.

Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) párt elnöke az éjjel arra szólította fel a békés tüntetőket, hogy ne hagyják magukat provokálni. A boxvilágbajnokból lett ellenzéki politikus szerint Viktor Janukovics oroszbarát elnök kormánya botokkal felfegyverzett suhancok bevetésével akarja destabilizálni a kijevi helyzetet és káoszt okozni.

Kimaradt?