Két kicsi gyereket is agyonlőttek Mexikóban

Öt embert, köztük két kicsi gyereket lőttek agyon ismeretlenek Mexikó nyugati részén. A holttesteket hétfőn találták meg - közölte a rendőrség.

A Michoacán szövetségi állam keleti részén fekvő Susupuato város közelében, egy földúton hevertek az áldozatok. Egy 55-60 év körüli nőt, egy 25 év körüli nőt, egy 30 év körüli férfit, egy kétéves gyereket és egy egy hónapos csecsemőt öltek meg. Személyazonosságukat még nem tudták megállapítani, és sem a gyilkosok kiléte, sem az indíték nem ismeretes.

A kormány egy héttel ezelőtt indított hadműveletet, hogy helyreállítsa a nyugalmat Michoacán állam déli részén, ahol a Templomos lovagok néven ismert drogkartell és civil önvédelmi csoportok élethalál harcot vívnak. A templomosok gyilkosságok, zsarolások, nemi erőszak és emberrablások százait követték el a térségben, s a rendőrség tehetetlenségén feldühödött lakosok egy éve alakították meg fegyveres önvédelmi csoportjaikat.

A mexikói kormány hétfőn bejelentette, hogy az utóbbi napokban a kartell 38 tagját fogták el, köztük egyik vezetőjét, Jesús Vásquezt.

Kimaradt?