Csoportos nemi erőszak áldozata lett Indiában egy dán asszony

Újdelhi központjában egy múzeumból hazafelé menet eltévedt egy 51 éves dániai nő, aki turistaként tartózkodott az ázsiai országban. Nyolcan elkapták, kirabolták, megerőszakolták – írja az MTI az indiai rendőrség szerdai közlésére hivatkozva.

A nő az indiai Nemzeti Múzeumot látogatta meg, aztán hazaindult, de nem emlékezett a szállodájába visszavezető útra. Az újdelhi vasútállomás közelében kérdezősködni kezdett, hogy hogyan találna vissza, ekkor vették körül a gyanúsítottak.

A rendőrség közölte, hogy nyolc férfi erőszakolta meg, de 15 embert vettek őrizetbe a bűnüggyel összefüggésben. Az eset kedd este történt, az áldozatnak a támadás után sikerült visszatérnie a szállodájába, ahonnan értesítette a rendőrséget és a dán nagykövetséget. A nő már szerda reggel hazarepült Dániába, a rendőrség szerint az egészségügyi vizsgálatot megtagadta – írja a Times of India az Index szerint.

A bűnügy nagyjából egy évvel azután történt, hogy Indiában megerőszakoltak egy svájci nőt, aki férjével együtt kerékpározott az India középső részén található Madhja Prades államban. Pár héttel ezelőtt a mostani támadás helyszínén is történt hasonló eset: egy 16 éves lány állította, hogy itt erőszakolták meg, de ő később visszavonta a vallomását.

Kimaradt?