Az új szakértő szerint se verték meg Malina Hedviget

Malina Hedviget az új orvos szakértői jelentés szerint sem bántalmazták 2006. augusztus 25-én. A kassai ortopéd orvost, Boris Lisánsky-t a nő elleni vizsgálatot vezető ugyancsak kassai ügyész, Katarína Sonderlich Roskoványi október végén bízta meg az új szakértői jelentés kidolgozásával. A szakértő szinte teljes mértékben azonosult kollégája, Peter Labaš véleményével: kizárja az agyrázkódást és azt is, hogy Malina Hedvig bármilyen sérülést szenvedett volna az említett napon - írja a pozsonyi Új Szó online kiadása.

A zúzódások, kék foltok, daganatok az orvos szerint nem léteztek, ha mégis, akkor legalább egy nappal korábbi eredetűek voltak, mert már barnára színeződtek. Ebből szerinte az következik, hogy a vádlott nem szenvedett sérüléseket sem az alsó végtagjain, sem a hastájékon, sem a fülén, vagy az orrtövén.

Lisánsky doktor kizárja az arcot ért ütéseket is, mert szerinte a daganat nem tűnt volna el néhány óra alatt. Úgy véli, a nyitrai kórházban az arcon látott vérfoltok alapján vették bizonyosra a támadás tényét, de a vádlott testén sehol nem volt olyan seb, amely ilyen mértékű vérzést okozott volna. Még a Hedvig által említett gyakori orrvérzést is kizárta - írja a lap.

Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica szerint érthetetlen, hogy a Komenský Egyetem Orvosi Kara után a főügyészség beéri egy ortopéd szakorvos véleményével, aki "minden gátlás nélkül mer nyilatkozni neurológiai és traumatológiai kérdésekről".

Kapcsolódók

Kimaradt?