Mégsem merényletben halt meg a prágai palesztin nagykövetet?

Illegálisan tartott fegyvereket találtak a prágai rendőrök abban a lakásban, melyben életét vesztette szerdán a palesztin nagykövet egy robbanásban.

 „Számos, engedély nélkül tartott fegyverre bukkantak a rendőrök az 56 éves Dzsamal Muhammad Dzsamal lakásában”- közölte Andrea Zoulova rendőrségi szóvivő. Arra nem tért ki, hogy pontosan mennyi fegyvert találtak a hatóságok és azt sem árulta el, hogy azok honnan valók. Csehországban minden lőfegyvert regisztráltatni kell és engedély kell a birtoklásukhoz is.

A Novinky.cz hírportál úgy értesült, hogy a nagykövet a lakásban elhelyezett páncélszekrényt akarta kinyitni, amikor a robbanószerkezet működésbe lépett. A robbanás következtében a nagykövet súlyos fej, mellkas, kéz - és lábsérüléseket szenvedett. Bár az orvosok elaltatták, hogy meg tudják műteni, életét már nem tudták megmenteni.

"A diplomata halálának valódi okát csak boncolással tudjuk megállapítani" - nyilatkozott Daniel Langer, a katonai kórház vezető sebésze. "A robbanás idején a nagykövet és családja tartózkodott a lakásban" - erősítette meg a cseh közszolgálati rádiónak a nagykövetség egyik munkatársa.

Azt még nem sikerült tisztázni, hogy valóban tragikus szerencsétlenség vagy pedig bűncselekmény történt-e. Jelenleg cseh és a Prágába érkezett palesztin szakértők vizsgálják a detonáció okát és a robbanóanyag összetételét.

Kimaradt?