Gigantikus hóvihar közelít New York és Boston felé

Kiterjedt hóvihar fenyegeti az Egyesült Államok északkeleti államait, amely a meteorológiai előrejelzések szerint péntek reggelre több mint 30 centiméter vastag hótakarót visz Új-Anglia egyes területeire. A viharrendszer a Mississippi alsó folyásától az atlanti partvidékig terjed és körülbelül 100 millió ember életét nehezítheti meg. A havazás várhatóan súlyos fennakadásokat okoz majd a New York és Boston közötti közlekedési folyosón, az I-95-ös autópályán.

A vihar miatt csütörtökön 1123 repülőjáratott töröltek, további 1567 pedig késett. A legsúlyosabb közlekedési káosz a chicagói és a newarki reptéren volt.

Az AAA autós egyesület szerint a téli ünnepek idején összesen 94 millióan keltek útra az Egyesült Államokban, akik közül sokan a mostani hétvégén térnek haza.

A bostoni iskolákban péntekre tanítási szünetet rendeltek el, és feltehetően New Yorkban is sok tanuló otthon marad majd. A Minnesota állambeli Embarrassben szerdán mínusz 42 fokot mértek.

Az év első téli vihara lesz feltehetően az első próbatétel New York szerdán felesküdött új polgármesterének, a hóakadályok eltávolításának hatékonysága rendszerint politikai kérdéssé válik ugyanis a legnépesebb amerikai városban. New Yorkban már szerda este figyelmeztetést adtak ki a várható ítéletidő miatt.

Kimaradt?