Elhatalmasodott a terror az orosz Volgográdban?

Egy nappal azután, hogy tizenhét halálos áldozattal járó robbantásos merényletet követtek el a volgográdi központi pályaudvaron, hétfő reggel egy volgográdi trolibuszon történt újabb robbanás, amelynek legalább tíz halottja van.

A robbanás körülményei egyelőre még tisztázatlanok, a jelek azonban a hatóságok szerint terrorista támadásra utalnak. A vasárnapi öngyilkos merénylethez használt robbanószerkezet tíz kilogramm trotil erejét is meghaladta. A detonáció helyi idő szerint reggel fél kilenc körül (közép-európai idő szerint hajnalban) történt.

Helyi információk szerint a trolibuszon abban az órában sok diák utazott az iskolába. A televízióban látni lehetett, hogy a jármű teljesen szétroncsolódott a detonáció miatt.  Vlagyimir Putyin orosz elnök folyamatos telefonkapcsolatban áll a titkosszolgálatok illetékeseivel, és találkozott az újabb merénylet ügyében Alekszandr Bortnyikovval, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőjével. 

A vasárnapi volt két hónapon belül a második öngyilkos merénylet Volgográdban. Ennek a robbanásnak a pillanatát egy utcára elhelyezett térfigyelő kamera is rögzítette, a felvételt az orosz RT hírtelevízió hozta nyilvánosságra.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cuVSuSiKfYI

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?