Meztelenül tiltakozott a parlamentben egy mexikói képviselő (VIDEÓ)

Szinte teljesen meztelenre vetkőzött a mexikói parlamentben egy ellenzéki képviselő, aki így tiltakozott az új energiatörvény miatt. A jogszabály lehetővé teszi, hogy külföldi cégek is beszálljanak az olajszektorba – írja az Origo.

„Így vetkőztetik le az országot. Hol van ennek a haszna? Nem én vagyok megszégyenülve, az a szégyen, amit maguk csinálnak” – kiabálta Antonio Garcia Conejo mexikói ellenzéki képviselő, miközben dobálta le magáról a ruháit.

Conejo – aki egyedül az alsónadrágját hagyta magán – a kormány által támogatott energiatörvény ellen tiltakozott. A vetkőzés ezen a videón megtekinthető: 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dlTTuKDXjRQ

A törvény lehetővé teszi, hogy az államilag ellenőrzött olajszektor megnyíljon a külföldi befektetők előtt. A jövőben így magáncégek is végezhetnek termelési munkákat, cserébe azért, hogy a profitot megosztják a mexikói állami olajcéggel – írja a BBC.

Enrique Pena Nieto elnök szerint a magáncégek beengedésére azért van szükség, mert így lehet modernizálni az energia szektort. A törvényhozás mindkét háza által megszavazott jogszabályt a hatályba lépéshez még jóvá kell hagynia a mexikói szövetségi államok többségének is.

 

Kimaradt?