Újra őrizetben a gyilkosság vádja alól már felmentett Zimmerman

Fegyveres fenyegetés gyanúja miatt ismét őrizetbe vette a floridai rendőrség George Zimmermant, azt a volt önkéntes rendészt, aki tavaly februárban agyonlőtt egy szerinte gyanúsan viselkedő 17 éves afroamerikait.

Hivatalos közlés szerint a 30 éves Zimmermant hétfőn vették őrizetbe, és a sanfordi börtönbe szállították. A rendőrséget Orlando melletti lakásából egy 27 éves nő hívta ki, azzal gyanúsítva a korábbi rendészt, hogy fegyverrel fenyegette meg őt, majd összetört egy asztalt. A hatóságok Zimmermant a lakásban fegyvertelenül találták, ellenállást nem tanúsított.

A férfit szeptemberben egy ízben már őrizetbe vették, akkori felesége szerint fegyverrel fenyegette meg őt és a volt feleség apját is. A nő ezt követően nyújtotta be a válókeresetet.

Zimmerman, aki önkéntes rendész volt a floridai Sanfordban, múlt év februárjában lőtte agyon Trayvon Martint, mert a 17 esztendős afroamerikai fiú szerinte gyanúsan viselkedett. A fiú fegyvertelen volt.

A férfit júliusban jogos védelemre hivatkozva felmentették a gyilkosság vádja alól, ami országszerte tiltakozásokat váltott ki elsősorban afroamerikai és jogvédő szervezetek részéről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?