Pufajkát a pufajkásnak - „felöltöztették” Horn Gyula mellszobrát

Tiltakozik az MSZP amiatt, hogy valaki pufajkát akasztott Horn Gyula nemrégiben felavatott marcali szobra alá - írta közleményében Mesterházy Attila, a párt elnöke.

Horn Gyula marcali szobrára pufajkát akasztottak ismeretlenek hétfőre virradó éjjel, amit egy akasztófakötéllel is megtoldottak - idézte fel a történteket a sonline.hu Somogy megyei híroldal, a 444.hu pedig egy fotót is közölt az akció eredményéről.

Az MSZP hétfő délután közleményben tiltakozott Horn Gyula emlékének meggyalázása ellen. "Egy hónapja avattuk fel Horn Gyula mellszobrát Marcaliban. Hazánk világszerte elismert, nagyformátumú kormányfőjének emlékművét most ismeretlenek meggyalázták. Ami azonban Marcaliban történt, az nemcsak Horn Gyula emlékét sározza be, hanem az egész országra hoz szégyent" - szólt a Mesterházy Attila által aláírt közlemény.

"Tiltakozunk és a felháborodásunkat fejezzük ki a Horn Gyula emlékét gyalázó bűncselekmény miatt. Azonnali rendőrségi vizsgálatot, valamint az elkövetők felderítését, majd felelősségre vonását követeljük" - tették hozzá. A sonline.hu korábban a a rendőrség szóvivőjét idézve azt írta, a Somogy megyei főkapitányságot az ügyben senki sem értesítette, így ügyben nem indítottak eljárást.

A szobor felállítását a néhai miniszterelnökről Suchman Tamás kezdeményezte, a műalkotást október 5-én leplezték le Marcaliban - tette hozzá a portál beszámolója.

Kapcsolódók

Kimaradt?