Ellenzi a vajdasági televízió- és rádióadók privatizálását Pásztor István

Ellenzi a helyi televízió- és rádióadók privatizálását Pásztor István, a vajdasági képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

A politikus a Szabadkai Rádióban beszélt a magánosításról éppen az adott rádióadó privatizációja kapcsán.

Pásztor szerint nem igaz, hogy a helyi adók privatizációja európai uniós gyakorlat. A politikus magyarországi példákat hozott fel állítása bizonyítására, és azt mondta, hogy Magyarországon több mint 300 helyi médium alapítója a helyi önkormányzat.

„Biztosítani kell a helyi közszolgálati elektronikus média fennmaradását, nem szabad ezeket privatizálni, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy a privatizáció után egyik sem marad fenn hat hónapnál tovább" - hangsúlyozta Pásztor.

Kiemelte, hogy a vonatkozó törvények is ellentmondanak egymásnak, mert "a helyi önkormányzatokról szóló törvény lehetővé teszi, hogy az önkormányzat elektronikus sajtóorgánumot alapítson. Ha alapíthat, akkor miért nem tarthatja azt meg" - fogalmazott a vajdasági magyar politikus. 

A 45 éve működő Szabadkai Rádió közszolgálati feladatokat lát el, magyar, szerb, horvát, német és bunyevác nyelven sugározza műsorát.

Kimaradt?