Nyolcvan métert zuhant egy busz Kolumbiában

Hétfőn éjjel egy zsúfolt autóbusz szakadékba zuhant Kolumbia délkeleti részén. A busz 80 métert zuhant. A rendőrség szerint a balesetben 13-an meghaltak, 61-en megsérültek. A sebesültek közül húsznak súlyos az állapota; egy terhes nő is van közöttük, de úgy tűnik, a magzat nem sérült meg a balesetben.

A busz környékbeli lakosokat szállított haza a háromnapos ünnepi hétvégéről. Egyelőre nem tudják, mi okozta a balesetet. Lehetséges, hogy a sofőr nem tartotta be a sebességkorlátozást, bár a környékbeli utak rossz állapotban vannak a folyamatos esőzések miatt, és a hegyes-völgyes terep is nehezíti az áthaladást. Az is lehet, hogy a jármű túl zsúfolt volt ahhoz, hogy biztonságos legyen.

Hétvégén két másik buszbaleset is történt Kolumbiában, ráadásul mindkettő hasonló körülmények között. Ezek egyike az északkeleti Betulia közelében, ahol öten meghaltak, 25-en megsérültek. Az ország középső részében, Melgar mellett vasárnap négyen haltak meg és 30-an sebesültek meg; az őket szállító busz szintén lezuhant az útról.

Kimaradt?