Megbüntették Hillary Clintont London belvárosában

Nem vett parkolójegyet London belvárosában, ezért 80 fontos (nagyjából 28 ezer forintos) büntetést kapott Hillary Clinton. Az Egyesült Államok volt külügyminisztere, Bill Clinton egykori amerikai elnök felesége a minap a londoni Királyi Külügyi Intézetben tett látogatást, ahol átvette a tekintélyes politikai kutatóműhely éves díját a nemzetközi diplomáciában kifejtett erőfeszítéseiért.

Clinton egy bérelt, sofőr vezette Mercedes-szel érkezett az intézet székháza, a Chatham House elé és a testőreit szállító kisbusszal együtt beállt az épület előtti parkolóba, ugyanakkor parkolójegyet elfelejtett váltani, ezért a környéken járőröző parkolóőr könyörtelenül kiállította a 80 fontos büntetésről szóló csekket. Az elegáns Mayfair negyedben lévő épület előtt 3,30 fontba (ezer forintba) került volna egy óra parkolás.

A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – fotókkal illusztrált szerdai beszámolójának képein látszik, amint Clinton testőrei megpróbálják jobb belátásra bírni a parkolóőrt, aki azonban hajthatatlannak bizonyult. Az ügyben illetékes Westminster kerületi tanács közölte, hogy „a világpolitikában betöltött szerepétől függetlenül” mindenkinek fizetnie kell a parkolásért Londonban. Hillary Clinton egyetlen vigasza lehet, hogy az előírások értelmében a bírság összege automatikusan 40 fontra csökken, ha a büntetést 14 napon belül befizetik.

A londoni hatóságok nem először kerülnek összetűzésbe a Fehér Ház egykori és jelenlegi lakóival. Két éve a londoni polgármesteri hivatal belvárosi behajtási díjat számlázott Barack Obama amerikai elnöknek, aki felesége, Michelle kíséretében II. Erzsébet királynő vendégeként tartózkodott a brit fővárosban két napot.

Kimaradt?