Szél Bernadett nem hagyta magát kiengesztelni egy csokor virággal

Illés Zoltán virágcsokrot nyújtott át hétfőn a Parlamentben Szél Bernadett LMP-s képviselőnek, aki illemtankönyvvel viszonozta a gesztust. Korábban Illés Zoltán emlékezetes szónoklatban rohant ki Szél ellen, majd sms-ben kért tőle bocsánatot.

A hétfői parlamenti "csere" után az LMP-s képviselő a következő bejegyzést tette közzé a Facebook-profilján: "A Fidesz frakciónak üdvözlettel" beírással átadtam ezt a könyvet Illés Zoltánnak -- merthogy a heves megyei ivóvízszennyezés kapcsán feltett kérdésemre szándéka szerint (idézem) egy "korrekt választ" és "egy szép csokor virágot" adott. Ismét, a "lovagiasság szabályai szerint", ahogy szokta mondani. Bármit jelentsen is ez a fideszben."

Szeptemberben a nagybányai bányák megnyitásával kapcsolatban támadt nézeteltérés a két politikus között. Szél Bernadett napirend előtti felszólalása után Illés, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára éles hangon válaszolt a képviselőnőnek. Válaszában egyebek közt ilyeneket mondott: "Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos. Vissza kell utasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön az elmúlt 5 percben mondott. Én ott voltam másokkal egyetemben, (…), amikor lépések tömkelegét tette meg Orbán Viktor a nagybányai cianid-szennyezés kapcsán. Le a kalappal előtte. Nem nyalás a részemről, ott voltam, megtapasztaltam, le a kalappal azon intézkedések sorozata kapcsán, amiket ott megtett. Képviselő asszony, a miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára. És egy utolsó megjegyzésem: nem a ruha teszi az embert, és attól, hogy ön pólóban beszél, még nem környezetvédő. Gyalázat."

Az államtitkár később visszavonta felszólalását, majd sms-ben bocsánatot is kért Szél Bernadett-től.

Kapcsolódók

Kimaradt?